ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 

 Το δίκτυο αυτό γεννήθηκε από την ανάγκη μας να δουλέψουμε με νέες τεχνολογίες για να προσεγγίσουμε την ενασχόληση με τη γνώση του παρελθόντος. Οδηγοί σε αυτή την προσπάθεια μας είναι οι χρήστες μας,  τα παιδιά  αυτής της γενιάς που καλούμε να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.

Μαζί τους ψηλαφίζουμε τον τρόπο και τις ιδέες που έχουμε γύρω απο τη χρήση των νέων τεχνολογικών μέσων για να δούμε πως μπορεί να γίνει η μάθηση ένα παιχνίδι, και η ενασχόληση με την πολιτιστική μας κληρονομιά ενα δημιουργικό πεδίο για ολους μας.

alexandra-angeletakiΟργανώτρια του δικτύου και συντονίστρια των προγραμμάτων είναι η Αλεξάνδρα Αγγελετάκη, Μυκονιάτισσα που ζει στη Νορβηγία και δουλεύει με αρχαιολογικές και αρχειακές συλλογές στο Πανεπιστήμιο του Τρονχάιμ, η Ιρένε Μαρκές απο τη Σεβίλλη που ζει στη Νορβηγία, ειναι η καλλιτέχνης μας, και η Φρατζέσκα, η Βούλα και η Βιβή Χανιώτη (το ίδιο επώνυμο και οι τρεις) Μυκονιάτισσες γραφίστριες απο το δημιουργικό γραφείο H2concept, που επιμελούνται τα γραφικά του ελληνικού προγράμματος. Το κουίζ έστησαν οι Ελένη Αφιοντζή και ο Δημήτρης Γαβρίλης από το Athena Digital Curation Unit στην Αθήνα.

Σχέδια μας χάρισε η Σιμόνα Κανέλλου, η Βιβή Χανιώτη μας έδωσε φωτογραφίες  και η Μαριάννα Ροε μας χάρισε συνθέσεις για τα βίντεο.

 Στο ελληνικό εργαστήριο συμμετέχουν ο Μάκης Μωράκης ζωγράφος, η Δέσποινα Νάζου ερευνήτρια Κοινωνικής Ανθρωπολογίας. Μας φιλοξενεί η Δημοτική βιβλιοθήκη της Μυκόνου και η βιβλιοθηκονόμος Βασιλική Νικηφορίδου.

Το Πανεπιστήμιο και ο Ιδρυτής

Το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας (NTNU) απασχολεί πάνω από 5.000 υπαλλήλους και εξυπηρετεί περίπου 20.000 φοιτητές κάθε έτος. Το τμήμα Gunnerus της βιβλιοθήκης NTNU που είναι η παλαιότερη επιστημονική βιβλιοθήκη στη Νορβηγία, ιδρύθηκε το 1768. Διαθέτει ένα αρχείο από σπάνια βιβλία, πρώτες εκδόσεις, πρωτότυπα χειρόγραφα, φωτογραφικό υλικό, ηλεκτρονικά αρχεία πολυμέσων.

Τι κάνουμε:

Το Mubil Lab είναι ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο που ιδρύθηκε και διευθύνεται από την Βιβλιοθήκη NTNU, σε συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα στη Νορβηγία, την Ελλάδα, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δανία.

Το Mubil Lab  ιδρύθηκε το 2012 για να αναπτύξει ανοικτή πρόσβαση με ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαστήρια και εφαρμογές που χρησιμοποιούν νέα τεχνολογικά μέσα για να κάνουν πιο προσιτή την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό. Παρέχουμε εκπαιδευτικά εργαλεία πολυμέσων (σε μορφή παιχνιδιού) για μαθητές, φοιτητές και ενήλικες με υλικό από τα αρχεία μας για να υποστηρίξουμε την διαδικασία της μάθησης μέσα από την ενεργή συμμετοχή. Σκοπός μας είναι να μαθαίνουμε διασκεδάζοντας!

mubil-01

mubil-3d

Comments are closed.